top of page

Pető Zsuzsa

vezetotrener@nyelvitrening.com

70/6994651

Zsuzsa -vezető tréner- cselezzük ki a felejtési rátát

 

Két dolog, a német nyelv és a tanítás elég hamar az életem része lett. Kilenc éves koromban anyukám elvitt Márta nénihez, aki bevezetett a német nyelv alapjaiba és a kéttannyelvű középiskola haladó csoportjába juttatott. Ezeknek az éveknek meghatározó, visszatérő mondata volt, hogy nagy a "felejtési rátám”. Az Egri csillagok vastagságú könyvből ugyanis rengeteg mechanikusan, félálomban mantrázható feladatot teljesítettem, olvasmányok tömkelegét olvastam rettentő izgalmas mezőgazdasági kiállításokról, de a beszédre, a szavak valódi használatára havonta kétszer öt perc, ha jutott. 

Tizenhatévesen már tanítottam „kicsiket” (kezdőket) és tudtam beszélni németül a Maslow-piramisról. A valódi nyelvi tréninggel azonban a következő nyáron, a három éves Eva-Luise játszószőnyegén ismerkedtem meg. Rájöttem ugyanis, hogy sokat tudok, de ebből kevésre van szükségem napi életben. Nyelvvizsga ide, Maslow-piramis oda, az ovisok életében akadozva boldogultam. Remek tréneremnek köszönhetően azonban a hétköznapi szókincsem jó ütemben bővült, és a felejtési rátám a nullához közelített (funkcionális nyelvhasználat és gyakori ismétlés:). A következő nyáron már a kisiskolás korosztály életében is megálltam a helyem. Főiskolásként tolmácsoltam, fordítottam, majd hamar megtaláltak a „nehéz esetek”, a jaj-csak-ne-bukjon-meg-a-gyerek, az utálom-a-németet-de-muszáj-tanulni, és a diszleksziás-de-a-tanárt-nem-érdekli típusú esetek. Egyetlen bevált módszerem volt: amit megtanultunk, használjuk azonnal. Cselezzük ki a felejtési rátát. A nyelvi tréning módszer pont ezért áll nagyon közel hozzám: egyszerű, hatékony, középpontjában a használhatóság áll. Aki így tanul, gyorsan megtapasztalhatja a sikeres nyelvhasználatból fakadó kompetencia-érzést és magabiztosságot. Ennek elérésében szeretnélek benneteket támogatni a német tréningeken. 

Erika - a lelkes tréner

 

Viszonylag későn, csak gimnáziumban kezdett el komolyabban érdekelni az angol (addig főleg a német névelők és ragozások terelték el a figyelmemet), akkor viszont úgy döntöttem, szeretnék mindent megtudni erről a nyelvről és az ezt beszélők kultúrájáról. Így kötöttem ki az ELTE Anglisztika szakán, ahol sok hasznos dolgot tanulhattam, de valami mégis hiányzott. Úgy döntöttem hát a diplomaosztó után, hogy irány Anglia, és azon belül is, London! Három évet éltem és dolgoztam itt, amely nem csak rengeteg új ismeretséggel, és felbecsülhetetlen értékű élettapasztalattal ajándékozott meg, de végre az angolt is autentikus környezetben hallhattam és használhattam.

 Trénerként szeretném elérni, hogy neked se nyűg legyen a nyelvtanulás. Legyen inkább egy lehetőség arra, hogy többet megismerj a világból és barátokat szerezz a világ minden tájáról. Vagy lehet egy eszköz, hogy elérd a céljaidat, legyen az egy nyelvvizsga, vagy a mindennapi nyelvhasználat.  

 

Orsi - az angollal kinyílik a világ!

 

2015 novemberében csatlakoztam a nyelvitrening.com csapatához, egyrészt mert az oktatás a hivatásom, másrészt pedig azért, mert a tréning módszer hatékonyságában teljes mértékben hiszek. Az interaktív, beszédközpontú és személyre szabott oktatási program által a tanulók, akik félénken és habogva kezdenek el tanulni, végül magabiztosan, folyékonyan kommunikálnak angolul. Számomra ezt a változást látni a tanulókon a legnagyobb öröm a szakmában. Idegen nyelvek ismerete nem csak egy készség, amit a munkában és a magánéletben tudtok használni, ez által kinyílik a világ és rengeteg lehetőség tárul elétek! Gyertek, tanuljatok nálunk. 

Alexa - a nyelv kulcs a magabiztossághoz

 

Amikor az egyetemen elkezdtem az angol szakot, még nem gondoltam mennyi pluszt jelent a későbbiekben a nyelvtudás a szabályokon, a szavakon és a kultúra ismeretén kívül. Egy szemesztert egy külföldi egyetemen töltöttem és csak akkor vettem észre, hogy a nyelvtudás milyen értékes is valójában. Arra jöttem rá, hogy helyismeret és internet nélkül az angoltudásom volt legtöbbször az egyetlen eszközöm, amit az idegennyelvi környezetben hasznosítani tudtam. A közös nyelv használatával magabiztosan és gond nélkül telt el a kint töltött fél évem.

Fontos számomra, hogy a tréningek során kialakuljon benned is az a magabiztosság, ami arra ösztönöz majd, hogy a való életben is bátran használd a megszerzett tudást. Célom, hogy minél hatékonyabban tudd használni az angolt, mint értékes eszközt, ha szükséged van rá.

Brigi - egykori diákunk

 

A német nyelv gyerekkorom óta elkísér. A családom német felmenőkkel büszkélkedhet, nekik köszönhetően kezdtem el az általános iskolában németül tanulni. Gimnáziumi éveimet egy német nemzetiségi gimnáziumban töltöttem, ahol német-magyar kéttannyelvű érettségit szereztem. Főiskolai tanulmányaimat is német nyelven folytatom. Tanulmányaim során több, hosszabb-rövidebb német nyelvterületen való tartózkodással fejlesztettem a már megszerzett tudásomat. Gyakornoki éveim során sokszor használhattam nyelvtudásomat, ami magasfokú magabiztossággal ruházott fel. 2015-ben egy nemzetközi utazási iroda gyakornokaként Krétán éltem és dolgoztam, ahol multinacionális környezetben tökéletesíthettem az eddig tanultakat.

Mint a nyelvitréning.com egykori angolos diákja kijelenthetem, hogy a kidolgozott módszer nagyon hatásos. Az általam tartott tréning alkalmakon igyekszem a német nyelvet játékosan és célszerű szempontból megközelíteni, hogy a résztvevők minél előbb használni tudják a tanultakat a hétköznapokban.

Ildi - külföld után újra itthon

 

Karrierem egy részét sok utazással, külföldi munkavállalással töltöttem. Ezeken a helyeken az angol volt a közös nyelv. Szerencsére sok angol anyanyelvű kollégával dolgozhattam együtt, akiktől közvetlenül tanulhattam a nyelvet, bővíthettem a szókincsemet, sok szleng kifejezéssel színezve. 
Később itthon multinacionális vállalatoknál dolgoztam, főként marketing területen. A pozícióm megkövetelte a hivatalos, üzleti kommunikáció és levelezés napi használatát angolul. Eleinte sokat segítettek brit és amerikai munkatársaim. 
A Business Communication Training keretein belül igyekszem saját tapasztalataimat is átadni a tréning anyagon kívül legjobb tudásom szerint. 

Baranka - stresszmentesen

 

Nálunk családi vonás az oktatás szeretete. Nagyapám tanító volt, édesapám pedig gimnáziumi tanár. Én először 11 évesen kerültem komolyabb kapcsolatba az angollal, mikor felvettek a nyolcosztályos gimnáziumba, ahol érettségiztem. Rendkívül nagy hangsúlyt fektettek a nyelvoktatásra, az első két évben heti 10 angol órám volt kiscsoportos bontásban és két latin. Több cserekapcsolattal, külföldi tanfolyammal utazásokkal és nemzetközi diákprojektekkel fektették le azokat a meghatározó alapokat, amelyek egész életemre bebiztosították a nyelvek szeretetét. Később az iskola hitvallása szerint, a négy évi latin végeztével második nyelvként a német jött. Magas színvonalú nyelvtudásommal egész fiatalon, még a gimnáziumi évek alatt elkezdtem korrepetálni, fordítani, tolmácsolni. A nyelvitréning.com- nál pontosan azt találtam, ami -bár személyesen nem, de tanítványaim bőrén megtapasztaltam - sok esetben hiányzik a nyelvoktatásból. Azt a partnerséget és egyéni készségfejlesztést, amit mindig is a legcélravezetőbbnek találtam, és aminek hála én is ilyen magas szintre tudtam fejleszteni nyelvtudásomat. Megtiszteltetés ennek a csapatnak a tagja lenni és kívánom minden nyelvtudást vágyónak, próbálja ki milyen így, stresszmentesen, valóban hatékonyan jutni a kezdő szintől eljutni a végtelenbe és tovább!

bottom of page